Okovana Crkva u Hrvatskoj - Svezak II.

Dostupno
SKU
715
Brzi pregled
Komentari Glasa Koncila (1975. - 1981.)
60,00 kn Normalna cijena 100,00 kn

Povodom 50. obljetnice izlaska prvoga broja katoličkog tjednika Glasa Koncila pokrenuta je nova biblioteka "Komentari Glasa Koncila" u sklopu koje se objavljuju glasoviti tekstovi iz novinske rubrike "Komentar", objavljivani u tome katoličkom (dvo)tjedniku.

Izvorni komentari, sada sabrani na jednome mjestu, dokumentiraju specifično povijesno razdoblje kroz koje je prolazio hrvatski narod, a s njime i Katolička Crkva utjelovljena u tom narodu.

Drugi svezak donosi tekstove komentara iz razdoblja od 1975. do 1981. godine.

Komentari su uglavnom nepotpisani (većinu je napisao Živko Kustić) obzirom na to da nisu samo odražavali stav autora već čitave redakcije Glasa Koncila, ili kako su mnogi ispravno razumjeli, i neslužbeni stav Crkve.  

Osim što su u vjernicima budili ponos, kao izraz i osvrt na aktualna zbivanja u burnim povijesnim previranjima u nas od kasnih šezdesetih godina na ovamo, ti su tekstovi bili znak nade, svjetlo ohrabrenja i izvor vjere u pobjedu dobra, istine, pravde i slobode – ustvrdio je aktualni komentator lista otkrivši smisao otvaranja "zlatnih rudnika" sadržaja lista, a taj je: današnjim, osobito mladim, hrvatskim naraštajima, dati uvid u plemenitu borbu uma i srca za boljitak i Crkve i hrvatskog naroda u vremenu ideologiziranog državnog poretka.

Više informacija
AutorTomislav Vuković (ur.)
ISBNISBN 978-953-241-398-4
Format160 x 235 mm
Broj stranica344 str.
Mjesto izdanjaZagreb
Godina izdanja2013.
Prelistaj knjigu