Košarica (0 artikl)
Košarica

Nemate artikala u košarici.

Vi ste trenutno na:

Što kršćani trebaju znati o muslimanima radi međusobnog poštovanja?

Što kršćani trebaju znati o muslimanima radi međusobnog poštovanja?

Maurice Borrmans

Raspoloživost: Rasploživo

* Obvezno unijeti

Regular Price: 70,00 kn

Special Price 64,40 kn

-
+

Regular Price: 70,00 kn

Special Price 64,40 kn

»Što kršćani trebaju znati o muslimanima radi međusobnog poštovanja?« naslov je nove knjige objavljene u suizdanju Katoličkoga bogoslovnoga fakulteta Univerziteta u Sarajevu i Glasa Koncila iz Zagreba. Autor knjige je Mauric Borrmans (1925. – 2017.), nekadašnji profesor na Papinskom institutu za proučavanje arapske kulture i islama te dugogodišnji član Papinskoga vijeća za međureligijski dijalog, a knjigu je s talijanskoga jezika preveo profesor emeritus dr. sc. Mato Zovkić.

Suvremena Europa, od starine prožeta kršćanskom kulturom, našla se danas pred prihvaćanjem različitih muslimanskih zajednica. Tako su kršćani i muslimani pozvani živjeti zajedno, poštovati se i prijateljski surađivati u izgrađivanju zajedničkoga dobra. Kako bi to bilo moguće, moraju se dobro poznavati, a u tome kršćanima želi pomoći novoobjavljena knjiga. Ona je svojevrsni priručnik za upoznavanje muslimana i njihove religije, imajući na umu da je islam također »društvo, civilizacija i država«.

Knjižica je podijeljena u četiri cjeline. Prva cjelina iznosi povijest islama od propovijedanja utemeljitelja Muhameda u Meki i Medini (610. – 632.) do danas. Druga cjelina izlaže muslimansku religiju prema njezina dva izvora: vlastitoj knjizi – Kuranu i poslaničkoj tradiciji – sunetu. Svijet prava, kulture i politike tema je treće cjeline, a posljednja, četvrta cjelina donosi prijedlog glavnih crta za dijalog muslimana i kršćana.

Dodatne informacije

ISBN ISBN 978-953-241-603-9
Mjesto izdanja Zagreb
Godina izdanja 2019.
Format 120 x 210 mm
Broj stranica 148 str.
Prelistaj knjigu No

Ključne riječi proizvoda

Koristite razmak za odvajanje oznaka. Koristite jednostruke navodnike (') za izraze.

Kontakt

Adresa: Kaptol 8, 10000 Zagreb. Hrvatska.

E-mail: web-izlog@glas-koncila.hr

Tel: +385 (0)1 4874 315

Fax: +385 (0)1 4874 319