Uvod u društveni nauk Crkve

Dostupno
SKU
907
Tečaj konverzije: 1 EUR = 7,53450 HRK
21,24 EUR/160,03kn

U nizu »Priručnici«, u suizdanju sarajevskoga KBF-a i Glasa Koncila, objavljen je »Uvod u društveni nauk Crkve« autora prof. dr. Zdenka Spajića. Opsežno je to djelo u kojem su na više od 400 stranica obrađene glavne teme društvenoga nauka Crkve: od povijesnoga razvoja, osnovnih ideja i glavnih odrednica do općih načela nauka zaokruženo temeljnim crkvenim dokumentima kad je riječ o tom vidu doprinosa Crkve sveopćemu razvoju svijeta. Iako će svoje čitateljstvo pronaći ponajprije u studentima i profesorima teoloških te filozofskih, politoloških, pravnih ili učiteljskih studija, sadržaj ove knjige nadilazi namijenjene i predviđene joj čitatelje te će biti od koristi ne samo vjerničkoj odnosno crkvenoj, nego i svakoj ljudskoj zajednici – političkoj, kulturnoj…

Raspravljajući o temama koje su relevantne za čovjekov individualni i društveno-politički život, na jasan, suvremen i argumentiran način autor dr. Spajić sustavno i sveobuhvatno osvjetljava stoljetni napor Crkve u izgradnji svijeta prema mjeri čovjekova dostojanstva.

O autoru:

Zdenko Spajić rođen je 1968. godine u Gradačcu, u župi Garevac. Filozofski dio studija završio je na Vrhbosanskoj visokoj teološkoj školi u Sarajevu, nakon čega je studij nastavio na Teološkom fakultetu Sveučilišta u Innsbrucku. Diplomirao je u svibnju 1994. godine. Iste godine zaređen je za svećenika Vrhbosanske nadbiskupije te je tri godine obavljao različite službe u Vrhbosanskom nadbiskupskom ordinarijatu. Godine 1997. upućen je na Američko katoličko sveučilište (The Catholic University of America) u Washington, gdje je postigao licencijat iz područja moralne teologije u svibnju 2000. godine. Doktorat je postigao 2004. godine također iz moralne teologije disertacijom pod naslovom »The Legitimate Use of Force: The Search For a New Approach to International Conflict Resolution in the Writings of John Paul II.«. Tijekom cjelokupnoga studija uža mu je specijalizacija bila socijalni nauk Crkve i socijalna etika. Povratkom u Vrhbosansku nadbiskupiju preuzeo je službu kancelara te je istodobno obnašao službu ravnatelja »Međupomoći« i direktora Medijskoga centra Vrhbosanske nadbiskupije. Od 2006. godine predaje na Vrhbosanskoj katoličkoj teologiji.

Više informacija
AutorZdenko Spajić
Izdanje1. izdanje
Uvezbroširano
ISBNISBN 978-953-241-588-9
Format160 x 240 mm
Mjesto izdanjaZagreb
Godina izdanja2019.