Košarica (0 artikl)
Košarica

Nemate artikala u košarici.

Vi ste trenutno na:

Uzimam i obećavam

Uzimam i obećavam

Ivan Ćubelić

Raspoloživost: Rasploživo

* Obvezno unijeti

Regular Price: 90,00 kn

Special Price 82,80 kn

-
+

Regular Price: 90,00 kn

Special Price 82,80 kn

Propovijedi prigodom vjenčanja

Polazeći iz bogatog pastoralnog iskustva u pripremama i vjenčanjima mnogih mladenaca te od činjenica da je sakrament ženidbe objava Radosne vijesti o bračnoj ljubavi, a liturgijsko slavlje ženidbe crkvena i pastoralna služba, svećenik Ivan Ćubelić sabrao je i objavio svoje propovijedi prigodom vjenčanja. Kako sam autor u uvodu knjige navodi, "u ovom vremenu nerazumnog potkopavanja smisla i značaja ženidbe, ljepota svakoga obrednog slavlja treba pridonositi otkrivanju dostojanstva kršćanske ženidbe, braka i obitelji i to onako kako je to Stvoritelj od početka zamislio". Stoga će zbirka 34 propovijedi ponajprije koristiti svećenicima u pripremi homilije za vjenčanje, ali na osobit način i zaručnicima, kao i bračnim parovima. Od velike pomoći bit će svima koji se bave pitanjima braka i obitelji: voditeljima zaručničkih tečajeva, bračnim terapeutima, svećenicima, katehetama, vjeroučiteljima i onima koji rade s obiteljima.


Moguće je da se na tom dugom i zahtjevnom putu priprave za vjenčanje (putu traženja i dogovaranja, biranja i kupovanja, mladi ljudi osjete umorni, jedva čekajući kad će početi završna zabava). Koliko je do nas, trebamo se očinski potruditi da ih smirimo, a njihove misli oslobodimo… da u veselju ne izgube radost, da od brojnih gostiju ne zanemare Isusa, da među mnoštvom darova ne zaborave prigrliti i u život ponijeti dar sakramenta Vječne Ljubavi, koja će biti izvor svjetla i snage za sve naredne dane bračnoga i obiteljskog života.

Autor


O autoru

Ivan Ćubelić svećenik je Splitsko-makarske nadbiskupije. Rođen je 1955. u Dobranjama Imotskim, a za svećenika zaređen 1981. godine u Splitu. Na Papinskome lateranskom sveučilištu u Rimu doktorirao je kanonsko pravo. Uz najnoviju knjigu, Glas Koncila objavio je i njegove dvije knjige prigodnih propovijedi za sprovode: Uskrsnut će brat tvoj i Uskrsnuće tvoje slavimo.

Dodatne informacije

ISBN ISBN 978-953-241-562-9
Mjesto izdanja Zagreb
Godina izdanja 2018.
Format 150 x 210 mm
Broj stranica 128 str.
Prelistaj knjigu

Ključne riječi proizvoda

Koristite razmak za odvajanje oznaka. Koristite jednostruke navodnike (') za izraze.

Kontakt

Adresa: Kaptol 8, 10000 Zagreb. Hrvatska.

E-mail: web-izlog@glas-koncila.hr

Tel: +385 (0)1 4874 315

Fax: +385 (0)1 4874 319