Vatrene ptice

Dostupno
SKU
396
Brzi pregled
Odabrane priče iz Makove škrinje
Posebna cijena od 90,00 kn Normalna cijena 100,00 kn

Tijekom četrdeset godina izlaženja dječji vjerski mjesečnik Mali koncil (Mak) - uz brojne kateheze, romane u nastavcima, zagonetke, rebuse, stripove, dječje radove ili Blaževu poštu - u rubrikama »priča« i »kratka priča« objavljivao je i pripovjedačka djela svjetske i hrvatske književnosti, narodne pripovijetke, kao i priče koje su napisala sama djeca – čitatelji Maloga koncila. Dosada dostupne samo u uvezanim godištima Maka, najbolje priče – u odabiru dječje spisateljice Sonje Tomić – sada su sabrane i objavljene unutar korica jedne knjige.

Među poticajnim i plemenitim, razigranim i duhovitim, poučnim i napetim pričama su i bajke L. N. Tolstoja, H. C. Andersena ili Maksima Gorkoga, priča pape Ivana XXIII. »Košarica puna napasti« te priče brojnih hrvatskih književnika kao što su Jagoda Truhelka, Marija Barbarić-Fanuko, Stjepan Lice, Sonja Tomić ili Stjepan Džalto...

Zbirka je zamišljena kao jato vatrenih ptica koje su svojim ognjem (kao simbolom Duha Svetoga) kadre u čitateljevu srcu – djetetovom, ali i odraslom – užgati bar mali plamen duhovnosti za djetetov miran san, za svaki novi školski dan.

Odabrane pripovijetke, bajke i basne iz Makove škrinje nisu samo ugodna razbibriga, već pravo štivo, moguća lektira za nastavu hrvatskog jezika i književnosti, ali i za tumačenje svetopisamskih tema u nastavi vjeronauka.

Više informacija
Autor-
Izdanje2. izdanje
Uveztvrdi
ISBNISBN 978-953-241-082-2
Format171 x 241 mm
Mjesto izdanjaZagreb
Godina izdanja2010.
Prelistaj knjigu