Vatrene ptice

Dostupno
SKU
396
Tečaj konverzije: 1 EUR = 7,53450 HRK
Brzi pregled
Odabrane priče iz Makove škrinje
13,27 EUR/99,98kn

Tijekom četrdeset godina izlaženja dječji vjerski mjesečnik Mali koncil (Mak) - uz brojne kateheze, romane u nastavcima, zagonetke, rebuse, stripove, dječje radove ili Blaževu poštu - u rubrikama »priča« i »kratka priča« objavljivao je i pripovjedačka djela svjetske i hrvatske književnosti, narodne pripovijetke, kao i priče koje su napisala sama djeca – čitatelji Maloga koncila. Dosada dostupne samo u uvezanim godištima Maka, najbolje priče – u odabiru dječje spisateljice Sonje Tomić – sada su sabrane i objavljene unutar korica jedne knjige.

Među poticajnim i plemenitim, razigranim i duhovitim, poučnim i napetim pričama su i bajke L. N. Tolstoja, H. C. Andersena ili Maksima Gorkoga, priča pape Ivana XXIII. »Košarica puna napasti« te priče brojnih hrvatskih književnika kao što su Jagoda Truhelka, Marija Barbarić-Fanuko, Stjepan Lice, Sonja Tomić ili Stjepan Džalto...

Zbirka je zamišljena kao jato vatrenih ptica koje su svojim ognjem (kao simbolom Duha Svetoga) kadre u čitateljevu srcu – djetetovom, ali i odraslom – užgati bar mali plamen duhovnosti za djetetov miran san, za svaki novi školski dan.

Odabrane pripovijetke, bajke i basne iz Makove škrinje nisu samo ugodna razbibriga, već pravo štivo, moguća lektira za nastavu hrvatskog jezika i književnosti, ali i za tumačenje svetopisamskih tema u nastavi vjeronauka.

Više informacija
Autor-
Izdanje2. izdanje
Uveztvrdi
ISBNISBN 978-953-241-082-2
Format171 x 241 mm
Broj stranica348 str.
Mjesto izdanjaZagreb
Godina izdanja2010.
Prelistaj knjigu