Za novi život u Kristu

Dostupno
SKU
853
Tečaj konverzije: 1 EUR = 7,53450 HRK
Brzi pregled
Prilozi pastoralu sakramenata
14,60 EUR/110,00kn

„Za novi život u Kristu. Prilozi pastoralu sakramenata" nova je knjiga riječkoga pastoralnog teologa doc. dr. Nikole Vranješa objavljena u nakladi Glasa Koncila.

Riječ je o djelu iz područja pastoralne teologije u kojemu se na način teološko-pastoralnog razlučivanja proučavaju aktualni izazovi pastoralne prakse vezani za sakramente, ali i perspektive unaprjeđenja toga središnjeg područja crkvenoga djelovanja, osobito imajući u vidu pitanje života po sakramentima.

Podijeljena je u sedam poglavlja, prema klasičnoj podjeli sakramenata na sakramente kršćanske inicijacije, ozdravljenja i služenja. Poseban naglasak stavljen je na pastoral sakramenata služenja, tj. svetog reda i ženidbe, kojima je u knjizi posvećeno i najviše prostora.

Djelo je namijenjeno znanstvenoj i stručnoj teološkoj javnosti, ali i svim zainteresiranim pastoralnim djelatnicima i vjernicima. Može poslužiti i kao dobrodošla teološko-pastoralna pomoć svima koji žele otkriti pravo značenje i mjesto sakramenta u svome životu i koji žele po njima što svjesnije i što radosnije živjeti.

Više informacija
AutorNikola Vranješ
Izdanje1. izdanje
Uveztvrdi
ISBNISBN 978-953-241-525-4
Format125 x 205 mm
Broj stranica208 str.
Mjesto izdanjaZagreb
Godina izdanja2017.
Prelistaj knjigu