Isusova majka i braća

Dostupno
SKU
821
Brzi pregled
Razmišljanja slijedom slavlja Bl. Dj. Marije i svetačkih slavlja
138,00 kn Normalna cijena 150,00 kn

Podijeljena u tri cjeline, knjiga obrađuje slavlja Blažene Djevice Marije i svetaca prateći liturgijsku godinu. Prva cjelina, »Učitelj i poslanici«, donosi kratko tumačenje pojmova učitelj, zov i poslanik: Isus Krist – Učitelj zove učenike, poslanike, dok druga dva poglavlja donose izabrane životopise svetaca – osoba koje su odgovorile na Učiteljev poziv.

Druga cjelina posvećena je Blaženoj Djevici Mariji, kojoj je autorica i sadržajno i količinski dala najistaknutije mjesto, predočujući temeljne crte svetosti Kristove Majke. Pritom je, uz uobičajene slike svetosti Kristove Majke, koristila i liturgijsku Zbirku misa u čast BDM, nastalu po poznatoj marijanskoj ljubavi pape sv. Ivana Pavla II.

Posljednja cjelina, »Imenom zazvani«, prikazuje kratke životopise najpoznatijih svetaca Crkve. Ne zapostavljajući bitne faktografske informacije o svetcima, autorica donosi i probrane misli iz djela samih svetih osoba, iz Svetog pisma ili pak raznih autora iz bogate duhovne baštine kršćanstva, ponekad i autora izvan kršćanstva.

»Autorica je u sadržaj ove knjige pristupila manje faktografskom hagiografijom, a više, znatno više, smjera prema hagiografiji s porukom«, istaknuo je fra Bernardin Škunca u predgovoru. Namjera autorice je da pred oči, pred srce i pred pamet čitatelja stavi iznad svega onu bitnu crtu koja je svakomu svetcu bila zlatna nît svetosti, ono prepoznatljivo po čemu se vidi da su oni doista pošli na Učiteljev poziv i da su s vlastitim imenom herojski pošli u poslanje Duha.

Knjiga, pisana jasnim stilom, svakomu će čitatelju poslužiti kao izvor relevantnih podataka o svetačkim slavljima i njihovim životopisima, ali prije svega kao materijal za meditaciju, nadahnuće za vlastiti život, ali i put za promatranje svetosti i svetaca.

Više informacija
Autor s. Judita Čovo
ISBN ISBN 978-953-241-496-7
Format 135 x 200 mm
Broj stranica 400 str.
Mjesto izdanja Zagreb
Godina izdanja 2015.
Prelistaj knjigu