Ivan Pavao II: Poslanje i djelovanje

Dostupno
SKU
401
Brzi pregled
Zbornik radova sa simpozija održanog u Zagrebu 24. lipnja 2005. godine
165,60 kn Normalna cijena 180,00 kn

Zbornik radova u kojem su prikupljena promišljanja hrvatskih znanstvenika o poslanju i djelovanju velikoga pape Ivana Pavla II. izrečena na simpoziju održanom u Zagrebu 24. lipnja 2005.

Ova monumentalna monografija na 392 stranice o važnosti osobe Ivana Pavla II. i svekolikoga njegova djelovanja, koje je ostavilo neizbrisiv trag u raznim područjima crkvenog, društvenog i znanstvenog života, sadrži 21 rad u kojima su hrvatski znanstvenici o Papi govorili iz različitih perspektiva: sociološke, povijesne, filozofske, teološke, mariološke, demografske i književne.

Predgovor knjizi potpisuje zagrebački nadbiskup i metropolit kardinal Josip Bozanić. Ocjenu o njoj dali su renomirani znanstvenici: dr. Milan Kruhek, dr. Krunoslav Nikodem i dr. Špiro Marasović, složivši se kako je knjigom »Ivan Pavao II: Poslanje i djelovanje« najšira čitalačka publika dobila temelj i izvor za proučavanje i razumijevanje osobe, djela i vremena u kojem je živio papa Ivan Pavao II, ali i onoga čime je zadužio buduće generacije.

Zbornik, koji je objavljen u suizdanju Glasa Koncila, Instituta društvenih znanosti »Ivo Pilar«, Katoličkoga bogoslovnog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu i Centra za promicanje socijalnoga nauka Crkve, uredili su dr. Ines Sabotič, dr. Željko Tanjić i mr. Gordan Črpić.

Monografija je obogaćena fotografskim prilozima – slikopisnim sjećanjem na papu Ivana Pavla II.

Više informacija
Autor Željko Tanjić (ur.) / Gordan Črpić (ur.) / Ines Sabotič (ur.)
ISBN ISBN 978-953-241-103-4
Format 179 x 246 mm
Broj stranica 392 str.
Mjesto izdanja Zagreb
Godina izdanja 2007.
Prelistaj knjigu