Ja, kao direktor...

Dostupno
SKU
826
Brzi pregled
Ni roman ni romanca
Posebna cijena 72,00 kn Normalna cijena 80,00 kn

Knjiga donosi osamnaest različitih pripovijesti iz autoričina privatnog života, koje povezuje osoba direktora, tj. ravnatelja. "Ovo je pripovijest o raznim direktorima, sada zvanim ravnatelji, sve samim felama, upraviteljima trica i kučina, što zaslužuju ne samo da im se ime vječno pamti, nego i djela i riječi. Djela? Pa ne baš djela, više nedjela, ali im se sve računa u zasluge, a ne u mane, pa su, kako je to običaj u našem društvu, a i šire, zbog istih promicani uvijek na bolje položaje, u kojima i danas uživaju ako već nisu umrli." – piše autorica u proslovu.

Kroz kratke pripovijesti, na zanimljiv i ironičan način, Šipuš iznosi vlastita iskustva s osobama na rukovodećim položajima osobito u vrijeme komunističkog režima, kada su na ta mjesta dolazili podobni kadrovi. Primjećujući da se to do danas nije promijenilo, ukazuje na mnoge apsurdne situacije pa i na bezrazložne zločine koji su učinili "obični ljudi" na vodećim mjestima koji svoju važnost dokazuju govoreći: "ja, kao direktor..."

Vodeći se za istinom, a ne osvetom, autorica je stvorila zanimljiv kolaž osobnih (ne)zgoda s različitim direktorima, u kojima će svi koji posegnu za knjigom moći pronaći i vlastita iskustva.

Više informacija
AutorVesna Šipuš
Izdanje1. izdanje
Uvezbroširano
ISBNISBN 978-953-241-498-1
Format140 x 200 mm
Mjesto izdanjaZagreb
Godina izdanja2016.
Prelistaj knjigu