Lurd

Dostupno
SKU
491
Brzi pregled
Hodočasnički pratitelj
Posebna cijena 90,00 kn Normalna cijena 100,00 kn

Treće, dopunjeno i prošireno izdanje vodiča Lurd. Hodočasnički pratitelj, čiji je autor svećenik Josip Vnučec, objavljeno je u izdanju "Glasa Koncila".

Hodočasnički pratitelj na putovanju u Lurd donosi kulturno-povijesni opis svih važnijih mjesta od Zagreba do Lurda na odlasku te na povratku kroz Hrvatsku, Sloveniju, Italiju, Alpe i Francusku. Opširni prikaz lurdskog svetišta opisuje razvoj i povijest od njegovih početaka, kad su započela ukazanja, pa sve do današnjeg dana, kad je to francusko svetište postalo jedno od najveličanstvenijih i najposjećenih svjetskih svetišta.

U knjigu su uvrštene i brojne molitve, pobožnosti i pjesme koje će svakomu hodočasniku pomoći u osmišljavanju etapa hodočašća.

"Volio bih da ova knjiga pomogne svima koji se odlučuju na hodočašće, kako bi im putovanje bilo ispunjeno udivljenjem Bogu, koji je veličanstven u svim svojim djelima, od kojih nekoja pokušavaju izraziti i ljudski um, srce i ruke oblikujući prirodu mnogim umjetninama koje smo na ovom putu uspjeli primijetiti i obići", zaželio je Vnučec u pogovoru vodiča, koji s 304 stranice može čitateljima biti pouzdan suputnik na hodočašću ili podsjetnik nakon njega.

Onima koji se ne mogu uputiti na hodočašće, vodič s mnoštvom podataka, srca, znanja, duha i fotografija omogućuje cjelokupno upoznavanje svjetskog fenomena jednog od najpoznatijih marijanskih svetišta u svijetu te kulturno bogatstvo onog dijela Europe kojim se prolazi na putu prema Lurdu i nazad prema Zagrebu.

Više informacija
Izdanje3. izdanje
Uvezbroširano
ISBNISBN 978-953-241-472-1
Format119 x 195 mm
Mjesto izdanjaZagreb
Godina izdanja2015.
Prelistaj knjigu