Marija - naša Majka

Dostupno
SKU
757
Brzi pregled
Propovijedi i razmatranja o Blaženoj Djevici Mariji
87,40 kn Normalna cijena 95,00 kn

Knjiga, koja nudi uvid u otajstva Marijina života i poslanja, sastoji se od dva dijela. Prvi dio, "S Marijom kroz liturgijsku godinu", donosi 14 predložaka propovijedi za liturgijska slavlja za marijanske svetkovine, blagdane, kao i obvezne i neobvezne spomendane, čiji je smisao dovesti vjernike Kristu, koji je jedini Spasitelj i Otkupitelj.

Drugi dio, pod nazivom "Razmatranja o Blaženoj Djevici Mariji", donosi 31 promišljanje. U njima je autor obuhvatio sve događaje iz Novoga zavjeta u kojima se pojavljuje Marija, kako bi čitatelju omogućio da u potpunosti pristupi biblijskoj Mariji i tako ispravno shvati njezinu ulogu u povijesti spasenja.

Tekstovi sabrani u ovoj knjizi izvrsno će poslužiti propovjednicima u pripremi za liturgijska slavlja, vjeroučiteljima i katehetama u pripremi za školski vjeronauk i župnu katehezu, ali i svim vjernicima u osobnoj pobožnosti prema Blaženoj Djevici Mariji.

Autor se potrudio iznijeti sva najvažnija otajstva Majke Božje, nastojeći ne ići previše u povijesnu stranu, nego s pravom pokušavajući primijeniti govor duhovnim i vjerskim potrebama današnjih čitatelja.

Zato je ova knjiga dobrodošla na hrvatskom govornom području, a osobito će razveseliti one koji rado čitaju tekstove posvećene Majci Božjoj, tim više što je napisana jasnim i razumljivim jezikom, tečnim stilom, a istodobno s potrebnom teološkom ozbiljnošću i dubinom.

Iz pogovora Mladena Parlova

O AUTORU

Fra Ivan Macut rođen je 3. listopada 1981. u Vukovaru, gdje je započeo osnovnu školu, koju je potom pohađao u Imotskom te u Sinju, gdje je završio Franjevačku klasičnu gimnaziju. Filozofsko-teološki studij završio je na Katoličkom bogoslovnom fakultetu u Splitu. Godine 2009. započeo je poslijediplomski studij iz međureligijskog dijaloga i ekumenske teologije u Rimu te je 24. lipnja 2011. god. Na Papinskom sveučilištu Lateran postigao akademski stupanj licencijata, a 29. svibnja 2013. na Papinskom sveučilištu "Antonianum" obranio je doktorski rad u ekumenskoj teologiji. Područja kojim se posebno bavi jesu: teologija religija, ekumenska teologija i scijentologija. Uz teološke članke i eseje piše i duhovna razmišljanja i propovijedi.

Svečane je zavjete položio 10. rujna 2006., a za svećenika Franjevačke provincije Presvetog Otkupitelja zaređen je 24. lipnja 2007. god. Pastoralno je djelovao kao đakon i kao župni vikar tri godine u Župi sv. Franje u Imotskom, a sada je na službi dušobrižnika u Hrvatskoj katoličkoj misiji u Berlinu.

Više informacija
Autor Ivan Macut
ISBN ISBN 978-953-241-435-6
Format 150 x 210 mm
Broj stranica 208 str.
Mjesto izdanja Zagreb
Godina izdanja 2014.
Prelistaj knjigu