Ministrant unutarnjih poslova

Dostupno
SKU
470
50,00 kn Normalna cijena 50,00 kn

Knjiga karikatura poznatoga hrvatskog karikaturista Srećka Puntarića, nastala izborom osamdeset najboljih karikatura objavljenih u katoličkom tjedniku Glas Koncila u protekle dvije godine.

Puntarićevi likovi s dugim nosovima, koji ovdje upozoravaju na mnoštvo "kriznih" situacija u životu vjernika, razveselit će svakog čitatelja, ali i potaknuti na promišljanje životne dosljednosti.

Radi se o karikaturama s aktualnim i iznad svega prodornim duhovnim i moralnim porukama o kršćanskom (ne)svjedočenju u suvremenom društvu, istaknuo je u pogovoru dr. Tonči Matulić, profesor moralne teologije na Katoličkome bogoslovom fakultetu u Zagrebu, napominjući kako ova, prije svega poučna a onda i šaljiva zbirka prekoračuje granice karikaturalne satire i ironije te zakoračuje u područje kršćanske kritike postojeće društvene stvarnosti kako bi otkrila svoju ministrantsku, poslužiteljsku ulogu u nekoliko društvenih situacija, tj. konkretnih stanja čovjekove svijesti koja zajedno tvore sukus dubinske duhovne krize suvremenoga kršćanina i društva.

Više informacija
Autor Srećko Puntarić
ISBN ISBN 978-953-241-158-4
Format 125 x 177 mm
Broj stranica 88 str.
Mjesto izdanja Zagreb
Godina izdanja 2009.
Prelistaj knjigu \N