Mir. Benediktinski put

Dostupno
SKU
387
95,00 kn

Knjiga benediktinskog monaha nastala iz zapisa autorovih iskustava susreta i predočavanja benediktinskog načina života ljudima koji su određeno vrijeme provodili kao gosti u benediktinskim samostanima.

U središte promatranja Tinsley stavlja "Pravilo sv. Benedikta" – temeljni dokument autentičnog, benediktinskog načina života te ga, koristeći se pitanjima i mišljenjima gostiju o monaškom životu, rasvjetljuje i tumači na razumljiv i privlačan način suvremenom čovjeku.

Od slikovitog prepričavanja preko realističnog opisa do dubokih teoloških razmatranja i upečatljivih meditacija čitateljima (tražiteljima) postupno se otkriva "Što je to u Benediktovu Pravilu kršćanski bitno?".

Približavajući Benediktovu osobu i benediktinski način života kroz mnoge stare legende, iskustva drugih monaha i posebne fotografske priloge u knjizi, autor je potvrdio činjenicu kako monaški život i životno iskustvo u svijetu, tradicija i sadašnjost, benediktinski i suvremeni način života nisu u proturječju, već su sjedinjeni kao trajni mogući odgovor na Božji glas koji zove.

Ambrose Tinsley rođen je 1933. godine. Od godine 1955. je monah benediktinske opatije Glenstal u pokrajini Limerick na jugozapadnoj obali Irske. Uključen je u lječidbeni rad i zadužen za goste koji dođu potražiti mir i sabranost u krugu samostana.

Više informacija
Autor Ambrose Tinsley
ISBN ISBN 978-953-241-080-8
Format 144 x 207 mm
Broj stranica 144 str.
Mjesto izdanja Zagreb
Godina izdanja 2007.
Prelistaj knjigu \N