Mistični život Majke Maravillas od Isusa - njezina duša

Dostupno
SKU
981
Tečaj konverzije: 1 EUR = 7,53450 HRK
18,58 EUR/139,99kn

Mistični život majke Maravillas od Isusa, bosonoge karmelićanke. Njezina duša autora Baldomera Jiméneza Duquea nova je knjiga objavljena u suizdanju Glasa Koncila i Zaklade Sveta Maravillas od Isusa.

Knjiga donosi brojna pisma koja je svojim duhovnicima o. Alfonsu Torresu, SI; o. Florenciju od Djeteta Isusa, OCD, i o. Valentinu od sv. Josipa, OCD, pisala majka Maravillas, a koja predstavljaju njezinu jedinstvenu mističnu biografiju.

Najzanimljivija i najbrojnija su pisma o. Torresu, njezinom najznačajnijem duhovniku koji je ostavio najviše utjecaja na njezin duh, te joj pomagao u najvećem nevremenu njezinih »tamnih noći«. Relativno malo pisama upućeno je o. Florenciju, a obuhvaćaju razdoblje od 18 mjeseci koje su proveli u Batuecasu za vrijeme Španjolskog građanskog rata. Brojna pisma pisana o. Valentinu uglavnom su sadržajno usmjerena na probleme vezane uz osnutke novih karmela.

Autor majstorskom književnom finoćom čitatelja uvodi u nutrinu duše sv. Maravillas, počevši od prvih godina osnivanja novog Karmela u Cerro de los Angelesu – godina »unutarnje oluje« i »vanjske oluje« u Crkvi u Španjolskoj progonjenoj kao nikada od početka kršćanstva – do dugog razdoblja poglavarice i učiteljice brojnih naraštaja karmelićanki i utemeljiteljice novih karmela. Svoj prikaz njezine duše zaključuje posljednjim poglavljem naslovljenim Ljubav sve objašnjava u kojem ističe da je u posvećenju i mučeništvu te svetice vidljiva Božja ruka.

Objedinjena i ukoričena pisma koristit će brojnim vjernicima jer pružaju uvid u unutarnji život sv. Maravillas, koji je bio vrlo intenzivan i bogat, a koji je ona živjela u tišini čuvajući tajnu svoje nutrine. Ona ostaju trajan dokaz njezine krjeposti, sabranost i duhovnu snagu, ali i svjedočanstvo strašnih i bolnih »noći« koje je podnosila sve do smrti.

Više informacija
AutorBaldomero Jiménez Duque
Izdanje1. izdanje
Uveztvrdi
ISBNISBN 978-953-241-668-8
Format135 x 205 mm
Broj stranica280 str.
Mjesto izdanjaZagreb
Godina izdanja2022.