Nebo iznad pozornice

Dostupno
SKU
1034
Tečaj konverzije: 1 EUR = 7,53450 HRK
19,50 EUR/146,92kn

U knjizi su sabrana pedeset i četiri dramoleta koji su mjesečno objavljivani na stranicama Maka – Maloga koncila u razdoblju od 2008. do 2020. godine, a podijeljeni su u pet poglavlja: »Pronađi Božić«, »S uskrslim Kristom do pobjede«, »Rukopis Isusove Majke«, »Svetci među nama« i »Pljesak za život«. 

Nazivi prvih četiriju sami upućuju na tematske krugove poglavlja (kojima se obuhvaća cijela liturgijska i kalendarska godina), a u završnom su »Pljesku za život« dramoleti vezani uz suvremene i mladenačke radosti ili probleme, ne izbjegavajući ni tegobne teme poput ovisnosti ili rastave. Pojedinačni naslovi dramoleta pak pobuđuju istinsku znatiželju (»Kako odrediti vrijeme Isusova rođenja?«, »Najbolji iphone za krizmanike«), promišljanje o vrjednotama (»Život na Isusovoj vagi«, »Zašto me Isus nije prepoznao?«), suosjećanje i dobrotu (»Djelo milosrđa«, »Kruh ljubavi«), pa i vedru zbunjenost (»100 bodova za raj«, »U tuđim cipelama«)...

Iako prikladni, pa i zamišljeni za izvođenje na školskim, vjeronaučnim i drugim predstavama, odabrani su dramoleti vrlo zanimljivo i pitko dramsko štivo, sasvim uronjeno u svakidašnjicu mladih čitatelja. Svojim će temama i sadržajima, zapletima i raspletima potaknuti čitatelje na promišljanje o svijetu oko sebe, o važnim i neizbježnim pitanjima te tako pridonijeti njihovu odrastanju za odgovornost i sebedarje.

Više informacija
AutorMarina Šimić
Izdanje1. izdanje
Uvezbroširano
ISBNISBN 978-953-241-687-9
Format200 x 240 mm
Mjesto izdanjaZagreb
Godina izdanja2022.