Od lajbeka do laika

Dostupno
SKU
664
30,00 kn Normalna cijena 50,00 kn

Knjiga karikatura s vjerskom tematikom jednoga od najboljih hrvatskih karikaturista, izdana uz početak Godine vjere.

Knjiga sadrži izbor od 72 karikature u boji. Riječ je o jedinim izvorno hrvatskim karikatura naglašeno duhovne tematike, koje se redovito objavljuju u hrvatskome katoličkom listu Glas Koncila. Puntarićeve karikature, koje karakteriziraju već poznati likovi s dugim nosovima, mogu se podijeliti u dvije osnovne tematske cjeline: crkveni i društveni život, u kojima se zapaža Puntarićev temeljan pristup – dobrohotnost.

Autor, u toj trećoj knjizi objavljenoj u nakladi Glasa Koncila, karikaturama ne oklijeva progovoriti o duhovnosti i vjeri u običnostima života, u svakodnevici, kao i o duhovnosti u javnome životu, pri čemu jasno ukazuje na nedosljednosti (ne)vjerničkog života, na vjeru koja to nije, napose na onu koju se želi odijeliti od života, živjeti samo u pojedinim segmentima.

<i>"Karikature Srećka Puntarića potiču nas da sebe same, svoj život i svoju vjeru ne pretvaramo u karikaturu, nego da stječemo mudrost malenih i živimo u skladu s njom. Zbog toga one u sebi uključuju i značenje meditacija o životu i ljudskosti, o sustavu usvojenih i življenih vrijednosti te o snazi naše vjere i vedrine." (Iz pogovora Stjepana Lice)</i>

O AUTORU

Srećko Puntarić rođen je 1952. godine, u Zagrebu. Diplomirao je na Fakultetu strojarstva i brodogradnje i nekoliko godina radio kao projektant. Prve karikature objavio je u humorističkom časopisu "Kerempuh", 1975. Od tog vremena pojavljuje se u gotovo svim tadašnjim dnevnim i tjednim novinama. Surađuje također i s nekim europskim humorističkim časopisima. Sudjelovao je na gotovo svim kolektivnim svjetskim izložbama i festivalima karikatura, gdje je osvojio tridesetak nagrada i priznanja. Neke od poznatijih su: "Grand prix", Istambul, Turska, 1986. U izdanju Glasa Koncila dosad je objavio dvije knjige: "Kako probuditi kršćanina" i "Ministrant unutarnjih poslova".

Više informacija
AutorSrećko Puntarić
ISBNISBN 978-953-241-358-8
Format130 x 180 mm
Broj stranica80 str.
Mjesto izdanjaZagreb
Godina izdanja2012.
Prelistaj knjigu