Okovana Hrvatska - Svezak II.

Dostupno
SKU
817
Brzi pregled
Komentari Glasa Koncila (2003. - 2005.)
92,00 kn Normalna cijena 100,00 kn

Treća serija knjiga komentara objavljenih u katoličkom tjedniku Glas Koncila u četiri knjige donosi tekstove koji pružaju pregled života Crkve i hrvatskog društva od stjecanja vlasti koalicije lijevoga centra u siječnju 2000. do srpnja 2013. tj. do formalnog ulaska Republike Hrvatske u Europsku uniju.

Za razliku od prva dva niza, koja su obuhvaćala u novinama nepotpisane tekstove, kojima je većinom autor bio Živko Kustić i koji su odražavali stav cijelog uredništva Glasa Koncila, niz Okovana Hrvatska donosi tekstove koji su autorski rad glavnog urednika mons. Ivana Miklenića (uz nekoliko tekstova koje potpisuju Nedjeljko Pintarić, Rafael Rimić i Branimir Stanić).

Drugi svezak donosi tekstove komentara iz razdoblja od 2003. do 2005. godine.

Iako su tekstovi potpisani i figuriraju kao autorski, ti su tekstovi više od osobnih stajališta njihovih pisaca, jer ne izražavaju samo osobne poglede, već stajališta u svjetlu kršćanskog nauka, osobito socijalnog nauka Crkve, primijenjena na konkretna pitanja, procese i idejna kretanja u hrvatskom društvu tog razdoblja.

Niz Okovana Hrvatska, iako pisan iz osobnog viđenja, pruža de facto neslužbeno svjedočanstvo Crkve, koja je progovarala o brojnim vrlo osjetljivim i prijepornim pitanjima društvenog života u Hrvatskoj, davala poticaje, budila kršćansku nadu, kritički upozoravala na teška lutanja, a sve u želji da iskreno služi općemu dobru svih ljudi u Hrvatskoj i boljoj budućnosti hrvatskog naroda.

Više informacija
Autor Ivan Miklenić
ISBN ISBN 978-953-241-486-8
Format 160 x 235 mm
Broj stranica 368 str.
Mjesto izdanja Zagreb
Godina izdanja 2015.
Prelistaj knjigu