1. Valjanost općih uvjeta

Opći uvjeti predstavljaju kupoprodajni ugovor između Kupca i društva Glas Koncila, Zagreb, Kaptol 8, OIB: 42821159693, nastao kupnjom proizvoda na web-knjižari Glasa Koncila. Kupac je fizička ili pravna osobu koja naručuje ili plaća uslugu dostave proizvoda posredstvom web-knjižare u vlasništvu Glasa Koncila. Kupac može postati svaka punoljetna i poslovno sposobna osoba, odnosno pravna osoba koja prihvaća ove opće uvjete poslovanja. Maloljetne osobe, djelomično ili potpuno poslovno nesposobne osobe mogu naručivati artikle samo uz suglasnost njihova zakonskog zastupnika. Kupac je osoba koja naručuje i plaća proizvod, i kojoj se po uplati proizvod isporučuje. Prihvaćanjem Općih uvjeta Kupac izjavljuje da su svi podatci koje je dao o sebi istiniti i potpuni, da je ovlašteni korisnik kreditne kartice, da je poslovno sposoban te da ne postoje nikakve poznate mu zaprjeke pri naručivanju i kupnji proizvoda od Glasa Koncila, tj. za kupnju putem web-knjižare. Glas Koncila prikuplja podatke sukladno izjavi o privatnosti i sigurnosti podataka.

2. Načini plaćanja

Proizvodi se naručuju odabirom artikla iz ponude web-knjižare, registracijom i prolaskom kroz proces narudžbe. Sve cijene navedene u web-knjižari su u HRK (hrvatskim kunama). Sva plaćanja biti će izvršena u hrvatskim kunama. Prilikom naplate kreditnom karticom ista se svota pretvara u lokalnu valutu Kupca prema važećoj tečajnoj listi udruženja kartičara. Kao rezultat pretvaranja cijene, postoji mogućnost male razlike iznosa valute u odnosu na originalnu cijenu istaknutu na našoj internetskoj stranici.

Popusti dobiveni po bilo kojoj osnovi ne mogu se ostvariti na proizvode označene *. Kod narudžbe takvih proizvoda vrijedi količinski popust koji je istaknut u opisu proizvoda, a ako ga nema molimo Vas da kontaktirate našu prodajnu službu.

Unosom promotivnoga koda "GK10" ostvarujete popust od 10 % na većinu knjižnih izdanja. Popust se ne primjenjuje na artikle koji su već u akcijskoj ponudi i na pretplate.

Članovima udruge Obitelji 3plus omogućena je kupnja uz popust od 30%. U našoj knjižari popust se može ostvariti predočenjem digitalne članske iskaznice, a u web trgovini preko promotivnoga koda kojim se ostvaruje popust od 30% na redovne cijene proizvoda. Kôd popusta preuzima se preko mobilne aplikacije Obitelji 3plus. Popust se ne primjenjuje na artikle koji su već u akcijskoj ponudi i na pretplate. Uz godišnju pretplatu na tjednik, Glas Koncila daruje broj godišnjih pretplata na dječji mjesečnik MAK sukladno broju osnovnoškolske i predškolske djece u obitelji.

Plaćanje naručenih proizvoda moguće je obaviti na sljedeće načine:

  • kreditnom ili debitnom karticom koje su navedene na internetskoj stranici
  • e-bankingom
  • općom uplatom
  • pouzećem
  • gotovinom u poslovnici Glasa Koncila (Kaptol 8, Zagreb)

Kod plaćanja kreditnom karticom transakcija se najprije prosljeđuje na predautorizaciju, a konačna autorizacija obavlja se tek kada se utvrdi dostupnost svih naručenih proizvoda. Ako je narudžba ispravno zaprimljena, Glas Koncila će elektroničkim putem u obliku e-pošte obavijestiti Kupca o tome da je narudžba zaprimljena odnosno da je proizvod naručen. U slučaju da Glas Koncila ne može isporučiti naručeni artikl, Kupac dobiva obavijest da je rezervirani iznos storniran, a banka koja je rezervirala iznos za autorizaciju stornirani iznos vraća Kupcu. Ako naručeni proizvod nije raspoloživ na skladištu, ili je narudžbu moguće samo djelomično kompletirati, Glas Koncila će obavijestiti Kupca o proizvodima koji trenutačno nisu raspoloživi. Kupac pritom može odlučiti hoće li odustati od kupnje u cijelosti ili će kupiti samo trenutno raspoložive artikle. Kupac, da bi uspješno dovršio kupnju, dužan je popuniti sve ponuđene obrasce u procesu kupovine. Naručeni proizvod, ovisno o tome je li dostupan na skladištu, Glas Koncila isporučuje u najkraćemu mogućem roku.

3. Plaćanje kreditnim ili debitnim karticama

U slučaju plaćanja kreditnom karticom, e-bankingom i općom uplatnicom troškovi uplate i/ili međubankarske transakcije nisu uključeni u cijenu. Kupac je odgovoran osigurati pružatelju usluga platnog prometa kreditnim ili debitnim karticama dovoljnu količinu novca za izvršenje plaćanja kupoprodajne cijene i svih drugih primjenjivih troškova.

4. Dostava

Naručene artikle Glas Koncila može Kupcu dostaviti na kućnu adresu poštom ili ih Kupac možepreuzeti u Glasu Koncila u Zagrebu, Kaptol 8. Ako prilikom naručivanja Kupac odabere opciju "preuzimanje u Glasu Koncila", naručene artikle može preuzeti i platiti u našoj izdavačkoj kući u Zagrebu, Kaptol 8 (radnim danom od 8 do 16:00 sati).

Za dostavu unutar Hrvatske poštarina se obračunava na sljedeći način:

  • za narudžbe do 250,00 kuna obračunava se fiksni iznos poštarine od 35,00 kuna do mjesta isporuke,
  • za narudžbe veće od 249,99 kuna poštarina je besplatna do mjesta isporuke.

Kod plaćanja pouzećem naknadu za uslugu platnog prometa snosi Glas Koncila a proviziju HP-u plaća Kupac.

Za dostave u inozemstvo poštarina se obračunava u kunama prema cjeniku poštanskih usluga HP-a.

Sve pošiljke šaljemo Hrvatskom poštom. Uobičajeni rok isporuke pošiljaka je od 2 do 5 radnih dana (za pošiljke u RH). Nastojat ćemo sve narudžbe isporučiti u što kraćem roku.

Rokovi za vrijeme trajanja akcija mogu bit produljeni radi većeg broja narudžbi i duljeg vremena kompletiranja.

Ako je riječ o inozemnim isporukama rokovi isporuka su dulji i ovisni o zemlji isporuke (do nekoliko tjedana).

Za moguće kašnjenje zbog netočne ili nepotpune adrese primatelja ili zbog zastoja u prometu Glas Koncila ne može snositi odgovornost.

6. Plaćanje pretplate

Kupac može posredstvom web-knjižare platiti pretplatu na periodička izdanja Glasa Koncila. Ovisno o vrsti pretplate koju naručuje, Kupac unaprijed plaća cjelokupni iznos pretplate, a pojedine brojeve sadržane u pretplati Glas Koncila dostavlja Kupcu po izlasku pojedinog broja iz tiska. U cijenu pretplate su uključeni troškovi dostave svakog pojedinog broja.

7. Pravo odustajanja od kupnje i povrat robe

Kupac ima pravo, da u roku od 14 dana od dana dostave robe, jednostrano raskine kupoprodajni ugovor te da raskid preda pisanim putem prije isteka roka za jednostranim raskidom na adresu Glasa Koncila, Kaptol 8, 10000 Zagreb. Izjava o raskidu može se dostaviti i na elektroničku poštu prodaja@glas-koncila.hr.
U slučaju raskida ugovora o kupoprodaji, rok iz stavka 1. ovog članka započinje teći od dana kada je Kupcu isporučena naručena roba.
Kupac u slučaju povrata robe snosi troškove povrata robe.
U slučaju raskida ugovora, svaka je strana dužna vratiti drugoj ono što je primila na temelju ugovora, u skladu s odredbama ovog članka. Glas Koncila izvršava povrat uplaćenih sredstava služeći se istim sredstvima plaćanja kojim se potrošač koristio prilikom plaćanja, a Kupac izvršava povrat kupljene robe bez odgađanja, a najkasnije u roku 14 dana od kada je sukladno zakonskoj obavijesti obavijestio Glas Koncila o svojoj odluci o raskidu ugovora. Glas Koncila nije dužan pristati na raskid ugovora o kupoprodaji ukoliko je vraćeni kupljeni proizvod oštećen ili mu je na bilo koji način umanjena vrijednost.

8. Podnošenje prigovora potrošača

Sukladno članku 10. Zakona o zaštiti potrošača (Nar. nov., br. 41/14., 110/15) Kupci mogu svoje nezadovoljstvo u odnosu na kupljeni proizvod ili pruženu uslugu dostaviti u pisanoj formi putem pošte ili elektroničke pošte, na adresu: Kaptol 8, 10 000 Zagreb ili na e-mail adresu: prodaja@glas-koncila.hr. Kupac je dužan u svojem prigovoru navesti sljedeće podatke: ime i prezime te adresu za dostavu odgovora.

Glas Koncila se obvezuje odgovoriti na prigovore u pisanom obliku u roku od 15 dana od dana zaprimanja prigovora.

10. Završne odredbe

Kupac prihvaćanjem ovih općih uvjeta potvrđuje da je upoznat i suglasan s odredbama Općih uvjeta i Izjavom o privatnosti pri samoj kupnji bez registracije i/ili s registracijom korisnika.

Za sve sporove u vezi s ili koji proizlaze iz ovih uvjeta ili na temelju ugovora o kupoprodaji nadležan je stvarno nadležan sud prema mjestu sjedišta Glasa Koncila.
Kupac potvrđuje da je svjestan da su važeći Opći uvjeti podložni stalnim promjenama i poboljšanjima, tako da za sve buduće kupnje sam preuzima odgovornost da bude upoznat s aktualnim općim uvjetima koji se primjenjuju na web-trgovini Glasa Koncila.