Pashalne slike (CD)

Dostupno
SKU
429
Brzi pregled
Live snimka praizvedbe oratorija
85,00 kn

Live snimka praizvedbe oratorija "Pashalne slike" varaždinskog skladatelja Anđelka Igreca, objavljena na dvostrukom nosaču zvuka u zajedničkom izdanju Glasa Koncila i diskografske kuće Orfej Hrvatske radiotelevizije.

Skladano na biblijske tekstove Starog i Novog zavjeta, za soliste, dječji zbor, mješoviti zbor i orkestar ovo sadržajem jedinstveno, a po stilskom opredjeljenju u hrvatskoj glazbi rijetko djelo praizvedeno je u varaždinskoj katedrali u sklopu 37. varaždinskih baroknih večeri na dan proslave 10. obljetnice Varaždinske biskupije.

U izvedbi su sudjelovali Mješoviti zbor i Simfonijski orkestar Hrvatske radiotelevizije, Dječji zbor Varaždinske biskupije, orguljaš Pavao Mašić, mezosopranistica Dubravka Šeparović-Mušović i tenor Tomislav Mužek, a izvedbom je ravnao mo. Vladimir Kranjčević.

Anđelko Igrec do sada je objavio 70-ak djela orkestralne, komorne, scenske i filmske te vokalne i vokalno-instrumentalne glazbe, bio dobitnikom više nagrada, a za oratorij "Pashalne slike" proglašen je dobitnikom nagrade "Josip Štolcer Slavenski" za 2008. godinu.

Uz dvostruki nosač zvuka s više od osamdeset minuta pashalnih zvučnih "slika", koje su podijeljene na četiri dijela (Muka, Žrtva, Zahvalna gozba, Euharistija naroda), s prologom i epilogom, dolazi i prigodno tiskana knjižica s teološkim komentarom Georga Braulika, profesora Svetog pisma na Katoličkome bogoslovnom fakultetu Sveučilišta u Beču.

Više informacija
Autor Anđelko Igrec
Mjesto izdanja Zagreb
Godina izdanja 2008.