Religija i nereligija

Dostupno
SKU
812
Tečaj konverzije: 1 EUR = 7,53450 HRK
Brzi pregled
Rasprave i članci
17,25 EUR/129,97kn

Knjiga donosi izbor rasprava i članaka filozofa i erudita Kvirina (Petra) Vasilja (1919. – 2007.), svećenika Hercegovačke franjevačke provincije Uznesenja Blažene Djevice Marije, dugogodišnjeg misionara među hrvatskim iseljenicima u SAD-u, koji su objavljeni u iseljeničkom tisku, a koji ga predstavljaju britkim misliocem i polemičarom ne samo s marksističkim shvaćanjem filozofije i religije, već i s tradicionalnim dokazima o Božjoj opstojnosti, kao i s nekim (poslije)koncilskim tendencijama. Pritom je kao teolog ostao vjeran Crkvi i skolastičkomu filozofskom ozračju.

Tekstovi sabrani u knjizi autentični su svjedoci vremena u kojem su nastali, razbijaju stereotipe o jednoumlju hrvatskog iseljeništva, a po svojim su temama aktualni i u današnjem vremenu.

Uvodni esej, koji potpisuje dr. sc. Draženko Tomić, prikazuje život i rad fra Kvirina Vasilja, koji je zbog povijesno-političkih prilika ostao relativno nepoznat našoj široj javnosti: njegov spisateljski rad, društveno-religiozno okružje, njegove stavove o religiji te donosi kratak presjek nekih aspekata njegove filozofije.

Više informacija
AutorKvirin Vasilj
Izdanje1. izdanje
Uveztvrdi
ISBNISBN 978-953-241-480-6
Format110 x 170 mm
Broj stranica375 str.
Mjesto izdanjaZagreb
Godina izdanja2015.
Prelistaj knjigu