S Gospom na Kalvariji

Dostupno
SKU
825
Tečaj konverzije: 1 EUR = 7,53450 HRK
Brzi pregled
Križni put
24,00 HRK/3,19€

Križni put klasične molitvene strukture (razmatranje nad pojedinom postajom i molitva) prati Isusa na njegovu križnom putu, unoseći u molitvu teškoće i patnje suvremenog čovjeka. Pritom se autor osobito utječe majčinskom zagovoru Blažene Djevice Marije, koja je, prateći Krista sve do Golgote, prihvatila njegovu žrtvu te se sjedinila s njome i tako postala duhovna majka svih vjernika.

Kao dodatak molitvi križnog puta na kraju knjižice dolazi nekoliko autorovih razmišljanja pogodnih za dublje razmatranje Kristove muke i otajstva spasenja.

Ilustriran fotografijama postaja, novi Blekićev križni put pogodan je za sve vrste pobožnosti: osobnu, obiteljsku i župnu.

O AUTORU

Vice Blekić rođen je 30. kolovoza 1943. u selu Blaževići. Osnovnu školu polazio je u Drinovcima i Sovićima. U red franjevaca trećoredaca ulazi 1958. godine. Maturirao je u sjemenišnoj gimnaziji u Zadru. Završio je studij teologije u Zagrebu 1969. godine. Svečane zavjete položio je 1967., a za svećenika je zaređen na Petrovo 1968.

Svećeničku službu obnašao je u Župi bl. Marka Križevčanina i u Župi sv. Franje Ksaverskoga u Zagrebu, u Kloštru Podravskom, u Preku, na Ugljanu, te u Župi Sv. Obitelji u Splitu.

Tijekom svećeništva surađivao je s brojnim vjerskim listovima, na Hrvatskom katoličkom radiju, Hrvatskom radiju, Radio Sljemenu te "Glasu Hrvatske". Objelodanio je više knjiga: S Isusom iz Nazareta (razmišljanja uz nedjeljna evanđelja u nedjelje i blagdane kroz tri godine), zatim Tko će obnoviti Hrvatsku, Pred Blaženikovim likom (razmišljanja s bl. A. Stepincem), Hrvatske božićne popijevke i više od deset križnih putova.

Autor je teksta za oratorij Fidelissima Advocata Croatiae, prigodom 2000. Isusova rođendana, koji je uglazbio skladatelj Josip Magdić i koji je izveden u zagrebačkoj katedrali. Također je autor teksta za kantatu Velegorko, koju je skladao isti Josip Magdić i koja je izvedena u okviru Pasionske baštine 2008. u zagrebačkoj gradskoj vijećnici.

Više informacija
Autorfra Vice Blekić
Izdanje1. izdanje
Uvezbroširano
ISBNISBN 978-953-241-419-6
Format110 x 200 mm
Mjesto izdanjaZagreb
Godina izdanja2016.
Prelistaj knjigu