Kruno Krstić - studije, rasprave, članci

Dostupno
SKU
788
Posebna cijena od 144,00 kn Normalna cijena 160,00 kn

U knjizi koju je priredio Božidar Petrač na jednom mjestu sabrani su radovi objavljeni u raznim i teško dostupnim novinama i časopisima te su tako predstavljeni široj javnosti, da bi se mogla steći kakva-takva slika o njegovu djelovanju i stvaranju.

Tekstovi Krstićevih radova nisu mijenjani, već su otklonjene samo tiskarske grješke. Iz tog se vidi da su njegovi tekstovi pisani različitim pravopisnim uzusima i ta različitost vrlo precizno pokazuje s koliko se muka Krstić godinama morao nositi u svojem pisanju i kako su se nasilno mijenjala pravopisna pravila.

Nova knjiga, podijeljena u četiri cjeline, svakako je najpreglednije djelo samih Krstićevih djela, ali i najpotpunije djelo o Krstiću. Uvršteni članci, rasprave i studije obuhvaćaju sva važnija područja na kojima je djelovao kao polihistor, poliglot, kulturni povjesničar i filozof.

U pogovoru na kraju knjige Božidar Petrač je usustavio i ocijenio glavne skupine Krstićevih radova, domete njegovih raznovrsnih interesa, kao i njegovih odnosa prema ljudima, njihovu djelovanju i međuodnosima. Priređivač ujedno zaključuje i otvara pitanja povezanosti egzistencijalnog  elementa jedne iznimne osobnosti i njezina javnoga, znanstvenoga, filozofijskoga i praktičnog angažmana u ne samo složenu nego i krajnje rizičnu razdoblju hrvatske povijesti i samoga nacionalnog opstanka.

Više informacija
AutorKruno Krstić
Izdanje1. izdanje
Uvezbroširano
ISBNISBN 978-953-241-459-2
Format165 x 240 mm
Mjesto izdanjaZagreb
Godina izdanja2015.
Prelistaj knjigu