Sveti Vinko Paulski učitelj mudrosti

Dostupno
SKU
971
Tečaj konverzije: 1 EUR = 7,53450 HRK
Brzi pregled

Uvod u vinkovski duh

90,00 HRK/11,95€

Tko ne poznaje svetoga Vinka Paulskoga? Rado ga se pribraja borcima protiv bijede u svim njezinim oblicima. Za mnoge je on gorostas kršćanske ljubavi i veliki preteča svih filantropa i suvremenih humanitaraca.

Ova je knjiga odgovor na jednu potrebu: otkriti tajnu tog čovjeka akcije. U vrijeme dviju enciklika Bog je ljubav i Ljubav u istini, hitno je predstaviti svetoga Vinka onakvim kakav on uistinu jest: zahvaćen Božjom ljubavlju. Ljubav-agape njega požuruje! Vinkovska obitelj može iz toga izvora crpsti osnažujući napitak. A svi oni koji se dive njegovoj poduzetnosti, rado će kontemplirati njegovu usidrenost u Bogu, njegovu žeđ za molitvom, njegov način življenja krštenja i svećeništva. Otkrit će im se onakvim kakav je u dubini svoga bića: misionar i Kristov nasljedovatelj, predan Bogu i drugima, osoba koja živi otajstvo Trojstva, učitelj mudrosti i nositelj duhovnosti koja nije zastarjela, već stalno pritjelovljuje učenike.

Istinska je sreća otkriti prečesto skriveni lik svetoga Vinka Paulskoga čiji je život obilježen mistikom.

Francusko izdanje knjige objavljeno je prigodom 350. obljetnice smrti svete Lujze de Marillac (15. ožujka 1660.) i svetoga Vinka Paulskoga (27. rujna 1660.) koja je obilježena 2010. godine.

Više informacija
AutorJean-Pierre Renouard
Izdanje1. izdanje
Uvezbroširano
ISBNISBN 978-953-241-658-9
Format145 x 210 mm
Mjesto izdanjaZagreb
Godina izdanja2021.