Teološko-katehetska ishodišta vjerskoga odgoja u ranom djetinjstvu

Dostupno
SKU
355
89,00 kn

Knjiga namijenjena odraslim osobama čijoj su skrbi, na bilo koji način, povjerena djeca koja se nalaze u procesu ranoga odgoja, a uključena su u ustanove predškolskog odgoja. Autor poziva odgojitelje, ravnatelje, studente i roditelje da svojim zalaganjem za rani religiozni odgoj i naobrazbu djece budu oslonac i poticaj, a ne zapreka u razvoju već urođene religiozne sposobnosti svakoga djeteta.

U ovoj knjizi autor dr. Alojzije Hoblaj, istaknuti stručnjak za religioznu pedagogiju, promišlja i donosi iscrpnu sintezu suvremenih teoloških i odgojnih razmišljanja. U dvanaest se poglavlja ujedinjuju dvije humanističke grane, teološka i pedagoška s ciljem promišljanja polazne točke iz koje ishode najbitniji elementi odgoja uopće, osobito vjerskoga odgoja u ranome djetinjstvu.

Riječ je o uporišnoj točki koja više od dvadeset godina u Hrvatskoj usklađuje brojne napore na svim razinama za što kvalitetnijim ostvarivanjem vjerskoga odgoja najmlađih. Stoga autor na kraju knjige čitateljima donosi i kroniku uvođenja vjerskoga odgoja za djecu predškolske dobi u izvanobiteljskim uvjetima u Hrvatskoj od početka demokratskih promjena 1991.

Više informacija
AutorAlojzije Hoblaj
Izdanje1. izdanje
Uveztvrdi
ISBNISBN 953-241-040-6
Format129 x 211 mm
Mjesto izdanjaZagreb
Godina izdanja2006.