Uskrs u Galileji ili susret s uskrslim Kristom

Dostupno
SKU
354
Tečaj konverzije: 1 EUR = 7,53450 HRK
6,50 EUR/48,97kn

Autor knjige, franjevac Eloi Leclerc, jedan je od najuspješnijih pisaca suvremene francuske vjerske knjige, koji u svojim djelima majstorski dovodi u interakciju franjevačku duhovnost i uvjete u kojima živi suvremeni čovjek.

»Ponovni uskrsni susreti«, »Povratak u Galileju kroz povijest Crkve« te »Naša unutarnja Galileja« – neki su od podnaslova knjige pod kojima autor problematizira temu sadašnje superkritične i agnostične kulture u kojoj je lik povijesnoga Isusa veoma osiromašen.

Sto dvadeset stranica Leclercove knjige vraća nas točno tamo gdje se odvijao Isusov povijesni, zemaljski dio puta, gdje je započelo njegovo djelovanje i odakle se Radosna vijest počela širiti... u Galileju. Opisujući i karakterizirajući biblijskim citatima Galileju kao izabrano mjesto pashalnoga ukazanja, obećanoga ponovnog susreta s uskrslim Kristom, Leclerc potvrđuje istinu o nerazdjeljivosti povijesnog i natpovijesnog kad je riječ o otajstvu Isusova uskrsnuća i ponovnog Kristova ukazanja. Pišući o tom susretu, u simbolikom obojenoj Galileji, autor poziva čitatelje neka pođu ususret pashalnom Kristu. Taj će susret u Galileji otvoriti put prema iskustvu Isusova misterija u kojemu najintimnije zajedništvo s njegovom osobom ide ukorak s najvećim zajedništvom sa svijetom. Samo je takvo iskustvo, potvrđuje autor, kadro odgovoriti na duhovna očekivanja našega vremena.

Više informacija
AutorEloi Leclerc
Izdanje1. izdanje
Uvezbroširano
ISBNISBN 953-241-047-3
Format133 x 198 mm
Broj stranica120 str.
Mjesto izdanjaZagreb
Godina izdanja2006.