Vjeran si vjernima (CD)

Dostupno
SKU
566
60,00 kn

Nosač zvuka duhovne popularne glazbe objavljen uz liturgijsko vrijeme došašća, a kao plod nastojanja i rada tijekom Svećeničke godine.

Autor tog glazbeno veoma zanimljivog projekta je župnik zagrebačke župe sv. Josipa radnika u Gajnicama Ljubo Vuković, poznat crkvenoj i široj glazbenoj javnosti već više desetljeća kao ustrajni interpretator duhovnih šansona i sudionik mnogih festivala duhovne glazbe.

Najnovije glazbeno ostvarenje, na kojem se Vuković pojavljuje i kao pjevač i kao autor glazbe, plod je dugogodišnje suradnje s poznatim imenima hrvatske glazbene estrade pa su mu za snimanje pjesama u susret izišli mnogi vrhunski gitaristi, basisti, bubnjari, klavijaturisti, prateći vokali te programeri i snimatelji. Najveći broj pjesama snimljen je u studiju "Šišmiš" producenta Zorana Švigira - Švigija, čiju kvalitetu potvrđuju brojna izdanja s imenima najpopularnijih hrvatskih pjevača.

Osim vrhunske produkcije, u 12 pjesama novoobjavljenog nosača zvuka prepoznaju se i drugi kvalitetni elementi - refleksivna poruka tekstova, moderni aranžmani, prepoznatljivost suvremene hrvatske duhovne baštine...

Vukovićev će CD vjerojatno rado poslušati mnogi glazbeni sladokusci kojima odgovara kvalitetna glazbena matrica popularnih pjevača hrvatske estrade, ali im nedostaje duboka i neopterećujuća duhovna poruka. Vuković daje veliku pozornost egzistencijalnoj duhovnoj dimenziji, kojom nikoga ne stavlja pred fundamentalistički zid "crno-bijele" tehnike "uzmi ili ostavi", nego evanđeoskim nadahnućem ukazuje na neprolazne vrjednote, polazeći ponajprije od sebe samoga: "Ja nisam dostojan da te primim pod ovaj krov, al' ipak reci samo riječ da ova moja duša ozdravi i da te slijedi".

Pjesme koje su sada objedinjene na CD-u pjevao je na najpoznatijim festivalima duhovne glazbe: na Uskrsfestu Ja nisam dostojan, Bog te vodi i Neka bude volja Tvoja; na Framafestu u Sarajevu pjevao je pjesmu Bijela haljina, na Krapinafestu pjesme Hodam za Tobom Isuse i Bože moj sveti, na Bonofestu u Vukovaru pjesme Samo je u Bogu mir i Smiluj mi se, Bože, a na Mariji festu u Molvama pjesme Ljubav na križu i Pod križem.

Najnovija pjesma, po kojoj je i album dobio naslov "Vjeran si vjernima" pokazuje Vukovićev svećenički izbor, ali i poslanje: "Lak je Bože korak Tvoj, al' dubok mu je trag, u onima što puštaju Te da im prijeđeš prag. Dotičeš me plamom svoje svete ljubavi, šapućeš mi pjesmu nade, hoću Te slijediti".

Vukoviću su glazba i novi mediji "pjesma nade", trajan izazov u pastoralnom djelovanju i nastojanju da Radosnu vijest približi svakomu čovjeku suvremenog doba. To pokazuje i njegova otvorenost korištenju društvenih mreža putem kojih komunicira sa svojim župljanima ali i sa svima koji mu se obrate putem novih medija.

Godine 2005. Vuković je sudjelovao u pripremi CD-a "Svećenička pjevačka služba. Euharistijska slavlja - Vazmeno trodnevlje" na kojem pjeva više glazbenih brojeva. Na završetku Svećeničke godine, u lipnju 2010., objavljen je u tjedniku Glas Koncila prikaz njegovog svećeničkog djelovanja i doprinos glazbenom stvaralaštvu te vizija odgovornosti Crkve u suvremenom dobu.

Na mrežnoj stranici www.glas-koncila.hr/ljubo-vukovic Glas Koncila je prikupio malu pisanu, audio i video "biblioteku" autora.

Više informacija
AutorLjubo Vuković
ISBNCD GV 0144
Mjesto izdanjaZagreb
Godina izdanja2010.