Zagrebački katedralni mješoviti zbor

Dostupno
SKU
572
Brzi pregled
Četvrt stoljeća u službi Katedrale i Domovine
184,00 kn Normalna cijena 200,00 kn

Bogato ilustrirana monografija, objavljena u prigodi jubilarne 25. obljetnice djelovanja zagrebačkoga Katedralnog mješovitog zbora, na gotovo tri stotine stranica predstavlja presjek aktivnosti zbora, od njegova osnutka 1985. godine do danas, s obzirom na njegovo redovito sudjelovanje u liturgijskim slavljima u katedrali, ali i u njegovim dodatnim aktivnostima, poput nastupanja u najrazličitijim prigodama, festivalima i natjecanjima zborne glazbe, ne samo u Hrvatskoj već i diljem Europe i svijeta.

Od tri dijela knjige uvodni dio daje opis početka rada zbora, način na koji će u djelu biti predstavljena njegova dosadašnja aktivnost, prikazuje se sveopća ocjena tih aktivnosti, posebno s obzirom na velik utjecaj i doprinos koji je zbor ostvario tijekom Domovinskoga rata i rađanja hrvatske države.

U središnjem dijelu knjige, s podnaslovom »Četvrt stoljeća napora i uspjeha«, kronološkim se slijedom prikazuje dvadeset petogodišnja aktivnost zbora, dok je njezin treći dio zamišljen u obliku dodatka s popisima svih dosadašnjih pjevača i izvođenih glazbenih djela te s preslikama opsežne dokumentacije vezane uz rad zbora.

S obvezom promicanja sakralne glazbe, a samim time i obogaćivanja hrvatske glazbeno kulturne baštine, Glas Koncila objavljuje ovo djelo da kao pisano svjedočanstvo o živoj glazbenoj predaji Crkve bude poticaj za još vjerodostojniji angažman vjernika u liturgijskim slavljima i cjelokupnom crkvenom djelovanju.

Više informacija
Autor Vladimir Babuš
ISBN ISBN 978-953-241-272-7
Format 210 x 300 mm
Broj stranica 288 str.
Mjesto izdanja Zagreb
Godina izdanja 2010.
Prelistaj knjigu \N