Zašto redovnica?

Dostupno
SKU
397
Brzi pregled
Razmišljanja o posvećenom životu u svjetlu dominikanske karizme
50,00 kn

Na jednome mjestu sabrana razmišljanja dominikanke Katarine Maglice, nastala kao plod njezine dvanaestogodišnje službe vrhovne glavarice Kongregacije sestara dominikanki svetih Anđela čuvara u Korčuli.

Utemeljeno u višestoljetnoj karizmi molitve, učenja, poslanja i zajedništva, kakvu je sv. Dominik prije 800 godina uokvirio i drugima ponudio na proživljavanje, ovo na više od 200 stranica zapisano svjedočanstvo autoričina proživljavanja te karizme objavljuje se kao poticaj u potrazi za »ispunjenjem života« i dosljednog svjedočenja evanđelja, »da bude unutarnji kvasac« preobrazbe srdaca redovnicama i redovnicima, odgovor na pitanje o redovništvu onima koji se za nj žele opredijeliti,  svima koji žele aktualno promišljati o sadašnjoj i budućoj ulozi i mjestu redovništva u Crkvi i hrvatskome društvu.

U formi meditativnih tekstova autorica razmatra dostojanstvo poziva, poslanja i zadaće koju je redovnicima povjerio Isus Krist, ali i pruža izvrsne poticaje za razmišljanje kroz crkvenu godinu, pred kapitul, duhovne vježbe ali i u svagdašnjem životu…

Više informacija
Autor s. Katarina Maglica
ISBN ISBN 978-953-241-091-4
Format 133 x 206 mm
Broj stranica 203 str.
Mjesto izdanja Zagreb
Godina izdanja 2007.
Prelistaj knjigu \N