Život svete Male Terezije

Dostupno
SKU
1047
Tečaj konverzije: 1 EUR = 7,53450 HRK
Brzi pregled

Kratki životopis sv. Male Terezije, obogaćen njezinim molitvama i pobožnostima njoj u čast, među kojima se posebno ističe devetnica „24 Slava Ocu“. Knjižica na sažet način nanovo otkriva veliko blago katoličke vjere toga „Isusova cvjetića“.

8,00 EUR/60,28kn

Sveta Terezija od Djeteta Isusa i Svetoga Lica na ovom je svijetu živjela svega 24 godine, krajem 19. stoljeća. Iako je ta bosonoga karmelićanka iz Lisieuxa živjela vrlo jednostavno i u skrovitosti, nakon smrti i objavljivanja njezinih zapisa postala je jedna od najpoznatijih i najomiljenijih svetica.

I prije nego što ju je sveti papa Ivan Pavao II. 1997. proglasio crkvenom naučiteljicom, njezino štovanje među hrvatskim vjernicima bilo je veliko. Za to je bio posebno zaslužan bl. Alojzije Stepinac.

„Mala Terezija nikada nije prestala pomagati najjednostavnije duše, malene, siromašne i patnike koji joj se mole, ali je također prosvijetlila čitavu Crkvu svojim dubokim duhovnim naukom“, riječi su kojima ju je opisao papa Benedikt XVI. Ovaj njezin kratki životopis, obogaćen njezinim molitvama i pobožnostima, na sažet način nanovo otkriva veliko blago katoličke vjere toga „Isusova cvjetića“.

Više informacija
AutorBosonoge karmelićanke u Cerro de los Angelesu
Izdanje1. izdanje
Uveztvrdi
ISBN978-953-241-714-2
Format100 × 140 mm
Broj stranica96
Mjesto izdanjaZagreb
Godina izdanja2023.