Znanje i vjera

Dostupno
SKU
814
Tečaj konverzije: 1 EUR = 7,53450 HRK
Brzi pregled
Studije i rasprave
14,60 EUR/110,00kn

Knjiga donosi članke i rasprave objavljene u periodici, a koji na reprezentativan način predstavljaju temeljne ideje koje su obilježile misao Stjepana Zimmermanna (1884. – 1963.) – svećenika, doktora filozofije, profesora filozofije na Bogoslovnom fakultetu, člana JAZU-a. Oni prikazuju širok spektar Zimmermannova javnog rada kao filozofa, kulturologa i religiologa te njegov utjecaj na kulturno ozračje njegova vremena, otkrivajući kako je Zimmermann središnjom zadaćom svojeg umovanja smatrao utemeljivanje i opravdanje mogućnosti racionalne spoznaje transcendentnog Bića, nadahnjujući se pri tom aristotelovsko-tomističkim misaonim poticajima.

U uvodnom eseju dr. sc. Daniel Miščin opisuje život i rad Stjepana Zimmermanna te prikazuje razvoj i dosege njegove filozofske misli.

Objavljeni tekstovi pridonijet će upoznavanju naše kulturne i znanstvene javnosti sa životom i radom akademika prof. dr. Stjepana Zimmermanna, koji pripada u red prvaka hrvatske filozofske i kulturološke misli 20. st. Također će poslužiti kao izvor korisnih saznanja profesorima i studentima humanističkih znanosti, posebno iz područja filozofije, filozofije povijesti, povijesti hrvatske kulture i kulturologije.

Više informacija
AutorStjepan Zimmermann
Izdanje1. izdanje
Uveztvrdi
ISBNISBN 978-953-241-481-3
Format110 x 170 mm
Broj stranica346 str.
Mjesto izdanjaZagreb
Godina izdanja2015.
Prelistaj knjigu