ZoObilje u slikama

Dostupno
SKU
992
Tečaj konverzije: 1 EUR = 7,53450 HRK
Brzi pregled

Biljke i životinje u svjetlu Biblije i kršćanske simbolike

13,00 EUR/97,95kn

Zašto je baš maslina znak mira, golubica simbol Duha Svetoga? Što se krije u svinji koja prati sv. Antuna pustinjaka i zašto običan maslačak često najavljuje muku Isusovu?... Odgovori na ta i još stotinjak sličnih pitanja kriju se u slikovnici »ZoObilje u slikama. Biljke i životinje u svjetlu Biblije i kršćanske simbolike«.

Taj »album« životinjskoga i biljnoga carstva, pisan u vjeronaučnom duhu i svjetlu kršćanske simbolike, na svojim stranicama, koje su nalik maloj enciklopediji flore i faune, donosi obilje životinjskih i biljnih vrsta, ponajprije i ponajviše onih koje se spominju u Bibliji. Tu su biljke i životinje s kojima su se susretali Abraham, Mojsije i starozavjetni proroci, potom Isus i apostoli, a onda i svi do današnjih dana.

Knjiga je »u slikama« ne samo zato što je bogato ilustrirana, nego zato što o biljkama i životinjama govori otkrivajući njihovu »slikovitost«, odnosno simboliku i značenja koje su zbog svojih osobina i drugih razloga stekle kroz duga stoljeća povijesti.

Naposljetku, naslov »ZoObilje u slikama« knjiga je dobila zato što je nastala »povezivanjem« dviju knjižica već davno rasprodanih, a otisnutih na početku tisućljeća, upravo 2000. godine. Te su knjige imale naslove »ZooMak« i »Biblibilje«, po nazivima rubrika u kojima su tekstovi prvotno objavljivani u dječjem mjesečnom listu Malom koncilu – Maku. U novoj knjizi – osvježena izgleda i dotjerana teksta – tako su pod jednim naslovom nastavile živjeti obje knjige, donoseći i danas djeci obilje novih i posebnih znanja ne samo o biljkama i životinjama, nego i o Bibliji, kršćanskoj umjetnosti, crkvenim obredima, blagdanima i običajima... O našoj vjeri.

Više informacija
AutorVojmil Žic
Izdanje1. izdanje
Uveztvrdi
ISBNISBN 978-953-241-685-5
Format165 x 235 mm
Broj stranica120 str.
Mjesto izdanjaZagreb
Godina izdanja2022.